Goksøyra 1315 moh.

20.07.2019

Fjell: Goksøyra 1315 moh.
Område: Eresfjord, Møre og Romsdal
Kommune: Nesset
Lenge tur/retur: 13km
Total stigning: 1220 høydemeter

Om Goksøyra

Goksøyra er et fjell på 1315 moh, og er Eresfjord store "stolthet". Fra toppen har man en nesten loddrett fjellvegg som går nesten alle de 1315 meter rett ned. Fjellet er derfor også populært for både fjellklatrere og basehoppere. På toppen av Goksøyra har man fantastisk utsikt over Eikesdalsvannet, Øksendalfjella, Eresfjord, Romsdalsfjella og ut mot Norskehavet.

Veibeskrivelse

Fra fylkesvegen på østsida i Eresfjord tar du av kommunevegen mot Gransetra. Følg denne veien en liten kilometer oppover til en tømmerlunneplass på venstre side av vegen. Parker her. Derfra går det også en skogsveg opp til høyre. Det er her du starter turen. Det er plass til ca. 8 biler her, så hvis det er fult kan du også parkere noen hunde meter lengre opp, ved vassverkinntaket under Bjørbakken.

Turbeskrivelse

Stien starter på høyre side av veien og er merket med et treskilt med "Goksøyra". Turen starter med å krysse en gedigen tømmerstokk. Deretter gølg skogsvegen som etter hvert går over til sti. Først bratt og god sti opp til Ufsdalen (546 moh.), deretter høgfjellsterreng etter god sti til ca. 800 moh. Derfra følger man steinvarder til toppen. Fra toppen av Goksøyra har du fantastisk utsikt!!

Foto: Stine Moen Nilsen