Katthammaren 1264 moh., Eikesdalen

27.06.2020

Fjell: Katthammaren 1264 moh.
Område: Eikesdalen, Møre og Romsdal
Kommune: Molde
Lenge tur/retur: 7 km
Total stigning: 1230 høydemeter

Om Katthammaren

Langt inn i Eikesdalen stikker en ganske så loddrett fjellvegg opp av Eikesdalsvatnet; Katthammaren 1264 moh. Fjellet er kjent for basehoppere verden over. Katthammaren er en krevende og BRATT tur langs sti rett opp til Bjørkskaret (950 moh.). Deretter lett høgfjellsterreng til toppen av Katthammaren (1264 moh.). Her kommer du tett inn på naturen med elv, fosser og steile stup og fjell. En uforglemmelig tur med fantastisk utsikt! På toppen er det en stor og lufting "tunge" som strekker seg ut fra toppen av fjellveggen, hvor du kan se RETT ned på Eikesdalsvatnet. Stilig! Fra toppen har du også flott utsikt mot Mardalsfossen på andre siden av Eikesdalsvatnes, Nordeuropas høyeste fossefall.

Turbeskrivelse

Turen startet først ved å følge en noe gjengropp traktorvei noen hundre meter, før en deretter kommer over på en smal sti. Herfra går det bratt oppgjennom en relativ tett skog. Etter ei stund blir det vesentlig brattere. Til tider så bratt at du også må bruke hendene for å komme deg opp. Stien er rødmerket til ca. 480 moh, hvor en kommer ut av skogen, og herfra får du en fantastisk utsikt for resten av turen opp. Her skal man følge stien som går litt ned, før man skrår seg bortover noen gamle steinrasrenner mot Bjørkskaret. Deretter går det bratt opp igjen til over skoggrensa på ca. 800 moh. Stien her er sporadisk vardet og merket, men en kan tyde sti hele veien opp. Det er her den virkelige bratte stigningen startet! På vei oppover er det flere parti hvor det er boltra fast kjetting til hjelp for å holde seg fast i. Det er enkelte utsatte steder, relativt åpent og bratt ned, så hold deg godt fast! Her går høydemeterne fort unna. Fra Bjørkskaret (ca. 950 moh.) flater det litt ut og det er ingen merka sti lengre. Her vandrer man i flott høyfjellsterreng. Det kan lønne seg å skrå svakt oppover til høyre og holde seg langs et dalsøkk/bekk (ligger ofte snø) som er godt synlig. Følg denne opp til ca. 1150 moh., før en tar av mot høyre igjen. Nå er det bare å gå ut mot kanten og nyte den fantastisk utsikten ned mot Eikesdalsvatnet, mot Romsdalsalpene og Sunndalsaplene/Øksendalsfjella. Du ser også opp mot Aursjøen og Mardalsfossen. Vakkert!

Veibeskrivelse

Følg fylkesvegen fra Eresfjord mot Eikesdal, en relativ smal, men grei vei innover dalen. Passer Vike men stopp og parker ved Øvre Bjørk, her er det en avkjørsel med rastebord med flott utsikt til Mardalsfossen på høyre side av veien og parkeringsplass på venstre side av veien. Dette er noen hundre meter før du kommer til Sandoddtunnellen. Fra parkeringsplassen er det et skilt som markerer Katthammaren, Base Jump Path og Bjørkskaret.

Foto: Stine Moen Nilsen