Kongen 1614 moh.

18.06.2019
 

Fjell: Kongen 1614 moh.
Område: Trollstigen, Møre og Romsdal
Kommune: Rauma
Lenge tur/retur: 6.80km
Total stigning: 910 høydemeter

Om Kongen

Spektakulær topptur til en av de klassiske fjelltoppene i Romsdalen. Bratt og krevende tur i utsatt terreng på slutten, som krever god erfaring i ferdsel i bratt terreng.

Veibeskrivelse og turbeskrivelse

Turen starter ved Trollstigen på 747 moh. Parker ved parkeringsplassen like etter "strupen" rett ovenfor selve Trollstigenplatået (ved bru over elva eller like etter brua). Følg vegen ca. 30 m oppover og kryss over vegen. Starten på stien er merket med rød T og er skiltet med Bispevatnet og Bispen/Kongen/Dronninga. Stien herfra er godt merket opp til Bispevatnet (0,9km fra Trollstigen). Fra Bispevatnet følger du stien gjennom ura til høyre fra vatnet, som er merket med varder. Følg stien mot Bispen, men ta av til venstre når du er på høyde med skaret mellom Bispen og Kongen. Gå mot tydelig rygg som leder opp mot Kongen, med Isterdalen ned til høyre.

Ryggen er grei i starten, men blir ganske luftig på toppen der det er litt klyving før en kommer inn på toppflanken som leder opp mot Kongen. Kryss over og følg venstrekanten inn i toppflanken av en renneformasjon et stykke, før en like før toppen av denne går over mot høyre. Toppflanken er merket med røde merker i starten og deretter varder. Like før toppen er det en vanskelig passasje mot høyre der en runder en rygg og følger ei ny renne siste stykket mot toppen. Selve toppen er flat som en fotballbane, men på avstand kan det minne om en kongekrone, og de lange glatte svaene stuper helt ned til dalbunnen i øst. Spektakulært!

På toppen av Kongen har du fantastisk 360 graders utsikt. Spektakulært og opplevelsesrikt!

Helt konge!!

Turen er fin å kombinere med Bispen (1462 moh). Se turbeskrivelse og bilder her: https://www.stinefriluft.com/l/bispen-1462-moh/ 

Fakta

For å kunne titulere deg med Fjellkonge eller Fjelldronning må du ha besteget sju spektakulære fjell i Romsdalen - Vengetind 1852 moh., Store Trolltind 1788 moh., Kvanndalstind 1744 moh., Juratind 1712 moh., Kongen 1614 moh., Romsdalshorn 1550 moh. og Dronninga 1544 moh.

Foto: Stine Moen Nilsen