Trollveggen - Store Trolltind 1788 moh.

10.08.2020

Fjell: Store Trolltind 1788 moh.
Område: Trollstigen, Møre og Romsdal
Kommune: Rauma
Lenge tur/retur: 14 km
Total stigning: 1220 høydemeter

Om turen

En spektakulær topptur i rått landskap som passerer baksiden av Trollveggen/Trolltindene, Bruraskaret og opp til Store Trolltind på 1788 moh. Fra Bruraskaret og toppen av Store Trolltind har du fantastisk utsikt rett ned og inn i Trollveggen.

Turbeskrivelse

Turen starter ved Trollstigen på 747 moh. Fra parkeringen ved Trollstigen følger man gangveg som krysser elva ved bygget og mot utkikksplassen. Ta av på godt merket sti opp til høyre, like før gangvegen begynner å gå ned trapper til utkikkespunktet på Trollstigenplatået. Herfra følger man godt merket sti med skilting mot "Stabbeskaret". Første del av stien leder inn mot elva som kommer fra Stigbotn. Herfra er det en bratt oppstigning, men god sti, til høyre for elva som leder opp til Stigbotn. Videre er stien tydelig merket med varder. Følg høyrekanten av Stigbotn først, før den krysser over ura til venstrekanten av Stigbotn. Herfra er det slak stigning oppover til en rygg som følges onnover til ei ny grov ur med bratt stigning. Følg vardene opp gjennom ura til terrenget flater seg litt igjen. Følg en senkning i ura videre oppover til en ser baksiden av Trollveggen/Trolltindene. Herfra følges dalen videre innover til frokostplassen. Fra Trollstigen følger man altså samme sti til Stabbeskaret, helt til man kommer til frokostplassen. Rett etter frokostplassen deler stien seg, en mot Stabbeskaret rett fram og en mot Trollveggen/Bruraskaret/Store Trolltinden som skrår mot venstre. Frokostplassen ligger helt på kanten til venstre i laveste punktet før det går opp igjen mot Trolltindene. Etter frokostplassen fortsetter man først litt fram, før en skrår bortover og følger varder inn mot Trollveggen. Etter et lite stykke går veien over et parti med ur med veldig store steiner. Etter partiet med store steiner skal man gå et godt stykke slakt bortover langs Trollveggen. Her er det mange lurestier, så følg nøye med på vardene som er satt opp med jevne mellomrom. Det er også partier med løs stein som krever oppmerksomhet. Stien fører deg opp til Bruraskaret 1440 moh. - Et rått sted med rått landskap og mektige fjell rundt deg. Du ser også rett ned og inn i Trollveggen herfra.

Fra Bruraskaret følger man først merkingen et stykke bortover før en renne leder opp på selge ryggen før Store Trolltind. Stien er vardet og delvis merket med rød maling. Her passerer man flere kule/utfordrende parti som krever full konsentrasjon. Opp renna kan det ligge litt løse steiner, så vær obs - spesielt om du har folk foran/bak seg oppover/nedover renna. Vel oppe på Store Trolltind har du fantastisk utsikt!! Det ligger også ei lita steinhytte på toppen.

Store Trolltind er en av de sju spektakulære toppene i Romsdalen du må bestige for å kunne titulere deg med Fjelldronning eller Fjellkonge.

Obs: Store Trolltind er en tur som går i utsatt terreng hvor det er viktig - og ikke alltid så lett - å finne riktig vei. Ta gjerne med kjentfolk/guide første gangen! :)

Veibeskrivelse

Følg Fv 63 mot Trollstigvegen og helt opp til Trollstigen. Parker på stor parkeringsplass rett ved resturanten/kafeen på Trollstigen. I turistsesongen, bruk gjerne parkeringsplassene lengst vekk fra resturanten/kafeen.