Tarløysa 1086 moh.

11.07.2019
Panoramautsikt fra Tarløya 1086moh. Fantastisk fin utsikt mot Romsdalsfjella og Romsdalsfjorden.
Panoramautsikt fra Tarløya 1086moh. Fantastisk fin utsikt mot Romsdalsfjella og Romsdalsfjorden.

Tarløysa - Et av de flotteste utsiktspunktene i Romsdalen

Fjell: Tarløysa 1086moh.
Område: Nysetra, Åfarnes
Kommue: Rauma, Møre og Romsdal
Lenge tur/retur: 7.6km
Totalt stigning: 665 høydemeter

Om Tarløysa

En fantastisk flott tur til Tarløysa (1086moh.), som byr på unik utsikt! Flott utsikt helt fra start og en kommer raskt over skogen. Turen går i variert terreng, med skikkelig høyfjellsfølelse siste stykket.

Veibeskrivelse

Starten på turen er midt i mellom Molde og Åndalsnes. Det tar ca 1 time å kjøre fra Molde(inkludert ferge) og ca 30 minutter fra Åndalsnes.

Fra Holmemstranda tar man avkjørsel til Nysetra som er merket fra RV64. Kjør bomvegen (avgiftsbelagt) opp og parker på parkeringsplassen ved Nysetra. Allerede her er du på ca. 400 moh. og utsikten er storslagen.

Turbeskrivelse

Turen starter opp til høyre mellom hyttene på Nysetra. Første stykket er gjennom en liten skog hvor det kan være litt bløtt. Fin sti følger deretter en skogrygg til høyre for myra, slakt oppover til vardene på Telen - et flott utsiktspunkt.

Herfra starter selve oppstigningen mot første toppen, med vardet sti gjennom steinura. Følg venstre kanten av ura oppover, opp til kanten der det er luftig ned til Herjevatnet. Etter varden på første toppen er det en flat fin etappe før siste stykket som følger en kvass rygg opp til selve toppen.

Fasiliteter

  • Bomveg opp til Nysetra koster 79kr og kan betales med kort.
  • På parkeringsplassen er det normalt siste muligheten for å fylle vannflaskene på denne turen.
  • På toppen er det ei lita hytte der en kan søke ly om været er dårlig. Det er også mulig å overnatte i hytta. Den har fire sengeplasser og parafinovn.

Foto: Stine Moen Nilsen